Inskolning

De misstänkta vattkopporna var falskt alarm så i måndags började det som jag haft så blandade känslor om. Inskolning på dagis!

Helst vill jag va hemma med mitt hjärta hela livet och skydda henne från allt, men det funkar inte riktigt så.

Bell var iaf hur cool som helst när vi kom på måndagen, hon var lite blyg i 20 min, men det gick över när fröken mutade med banan, vi kom ju precis i fruktstunden ;)
Inne på regnbågen har man även en radio som går hela dagarna och vid det här laget vet ni ju att bell älskar att dansa. Så med bananen i högsta hugg shakade hon loss och skrattade. Timmarna sprang iväg och bell märkte inte ens att jag var där om hon inte sprang förbi mig, då kunde hon vända sig om och ge mig en kram, sen var det full fart igen. Bell sov lunch i vagnen och jag åkte hem och åt medans, när jag kom tillbaka satt hon med snutten på huvet bredvid fröken och såg så lycklig ut. Att mamma kom kändes överflödigt.

Tisdag gick lika fort och fröknarna tyckte att onsdag testar vi att jag bara stannande i tjugo min sen åkte hem.
Sagt och gjort, kl 10 var jag hemma. Lämnat min lilla bebis på dagis helt själv! Fröknarna lovade att ringa så fort det var nåt så jag lyckades ha tårarna under kontroll, men jobbigt var det.
När jag kom vid halv två hade allt gått toppen, bell hade även fått sig en beundrare. En liten pojke som hämtat leksaker åt henne hela dagen och som kramat henne och klappat hela tiden.

Inskolningen alltså officiellt slut.

Torsdag: lämnade hjärtat 9, med nyheten från ena fröken att det går magsjuka och en av fröknarna och några barn var hemma pga det. Jippie!
Hämtade bell igen vid 14 och denna gång fick N följa med och se hur set såg ut och iaf träffa en fröken. Bell blev överlycklig att pappa kom, jag fick inte ens i närheten samma reaktion när jag kom på onsdagen. Hmmpf...

Nichlas och bell åkte iaf på magsjukan natten mot torsdag, så tvättmaskinen har i princip gått nonstop. Jag verkar klara mig, vilket jag oftast gör när det handlar om magsjuka :)

Cola byggde denna luftballongliknande kropp och cola är ju ett universalmedel har jag hört ;)

Idag är det lördag och magsjuke stormen har inte blåst sen fredag morgon. Däremot har bell börjat låta lite rosslig så det är väl bara invänta förkylning. Nackdelen med dagis...

Nu ska jag leka med en väldigt pigg dotter.

Hej!


Forts...

Hösten kom med stormsteg men innan dess hann vi med en minisemester till underbara Norrfällsviken. För första gången fick vi faktiskt se hela Norrfällsviken, jag gick med barnvagn och som sällskap hade jag Andreas. Det var inte det lättaste för nån av oss att ta sig fram, jag med vagnen och han i sin rullstol genom skog och sand. Men vackert var det! Och värt varenda svettdroppe!
Näst på tur stod mer övningskörning, halkbanan och teoriprovet. Vi började även planera Bell's 1 års kalas!
Jag klarade teorin på första försöket, halkbanan gick bra och så kom tillslut Bell's 1 årsdag, 24e oktober...
Inte nog med att vårat älskade mirakel fyllde ett så klarade jag uppkörningen, senare samma dag tog vi premiärtur till sulå. Alla mina syskon åkte med som passagerare, ulli, Johan, Malin och såklart bell och baby. Vi fikade och lekte med bell, och då kom det! De första stegen!! Snacka om minnesvärd dag!!

Sen fyllde jag år och vi handlade klart alla julklappar innan november! Har väl aldrig nånsin hänt förut!

Just ja, Bell's kalas firades i gamla konsthallen nere på midlanda. Både mamma och pappa var super nöjda med hela dagen! Allt gick faktiskt som planerat. Jag tror gästerna var nöjda dom med. Bell fick massor med presenter och vår lägenhet börjar fyllas lite väl mycket nu. Lite trångt faktiskt så i december började vi fundera mer seriöst på våra alternativ om större.

Julen firades i vanlig tradition med att åka till sulå den 23 december och sova över. Julafton firades först då i sulå med HELA min underbara och fantastiska familj. Jag, nichlas, bell, baby, momme, Örjan, moffa, ulli, Johan, Malin och gammelmomme. Vid tre körde jag min egen familj genom lätt snöoväder till N's syster. Vi kom fram helskinnade och fick lite assistans med parkeringen av min svåger. Det var MÅNGA bilar på deras uppfart! Här firades med nichlas syster marina, Micke, Bell's kusiner Maya och meyra, farmor och farfar, Linus och emily, Lasse och Gunilla och Ingrid.
Tonvis med julklappar även här och vi fyllde magarna med ännu ett julbord!
Bell var nyfiken på tomten så länge farfar höll i henne, men att sitta i tomtens knä var ingen hit och hon skrek rakt ut. Tur hon kunde distraheras av julklappar!

Vi hann ju även med den årliga julshowen på casinot och ni som inte såg den missade något. Hade jag inte vetat bättre kunde man tro att Elvis was in The building, likaså Jerry lee Lewis och Roy orbison. Fantastisk show!
Jag och N unnade oss en hotellnatt på strand hotell, dyrt och absolut inte värt pengarna enligt mig. Standarden på vårt rum var ingen höjdare, frukosten däremot var bättre!

Nyår!
Vi firade ut det gamla året och in det nya här hemma, underbar trerätters och underbara gäster! Bell sov vid tolvslaget och vi andra såg inte heller några raketer, i tallnäs ghettot har man inte mycket till utsikt ;)

2012 har gått alldeles för fort och jag har lätt panik, eller vänta, jag har enorm panik över att bell börjar dagis den 14e, jag oroar mig över miljoner saker!
Tankeverksamheten går på högvarv just nu.
Pappas flytt
Dagis
Plugg
Ulli till sydkorea
Ekonomi
Ägglossning eller inte
Större boende?
Vilket ämne att plugga härnäst
Viktnedgång
Sommarjobb
Extrajobb

Detta är bara en bråkdel av allt som snurrar i skallen. På detta ska jag hinna hålla ordning hemma och ha någon sorts relation med vänner.
Blir matt av att bara skriva..

Jag håller iaf tummen att det går som vi vill iår! Och att det gör detsamma för er mina läsare!


2012

En summering var det ja..

Eftersom mitt liv är ganska händelselöst och ospektakulärt så blir det inte bättre än så här..

Året 2012 firades in här hemma med gäster, vi åt gott och myste med vår lilla prinsessa. Sen kom alla hjärtansdag och vi firade inte då heller, det var snorkallt ute men varje onsdag pallrade jag med sötnos och vagn till Timrå och fika/lunchade. Det promenerades en hel del faktiskt.
Till slut kom äntligen våren och man kunde vistas utomhus utan att frysa skinkorna av sig. Jag plockade ut P staven med förhoppning att det skulle hända något och bell skulle få bli storasyster, ödet ville annat och sa kyss dig i röven. Mensen kom inte förrän i augusti, men mer om det sen. Vi är bara i typ april ännu.. Planering inför Bell's dop började, kapell och präst bokades till den 9/6. Nichlas blev uppsagd på MM och gick över till giganten istället. Bra beslut!
Han lade ner allt va plugg hette och jobbade nonstop istället..
Dopdagen kom och allt va underbart sånär som på en avsvimmning av en fadder och ett stort missnöje över de beställda tårtorna. Bell fick så fina presenter och skötte sig så bra i kyrkan! Jag var överväldigad över alla som ville komma och fira med oss.
Sommaren kom och försvann likt en jolle nerför ett vattenfall, det regnade i princip hela sommaren och vi hann bara bada 1 gång, åka båt blev inte ens av, första sommaren på många år faktiskt.. Trist!
Jg övningskörde så mycke pengarna tillät och försökte pränta in körkortsfrågor.
Vi träffade inte mammorna så mycket som vi velat men det fick gå an..

Just ja under den här tiden så utvecklades ju såklart bell hela tiden, hon började sitta själv, hoppade över krypstadiet och körde sin egen teknik istället, hasning på rumpan. Framåt gick det iaf. Risgryn i munnen började titta fram vid samma tid som dopet ungefär.

Det kommer mer men för stunden är det läggdags för fröken.
Ill be back...


RSS 2.0