Bakning

Tack vare hjälp av min kära syster så har vi åstadkommit detta :)


Promenad


Mobilinlägg

Ja det är väl bäst man testar detta då.. Har just nu en sambo som bara ligger och gnyr och gnäller i sängen. Han låter sjuk, som tur är är det bara bakfylla! Så tråkigt bara att han drar ner humöret på mig och jag tappar orken att göra något när han bara ligger en hel dag.

Till något trevligare då, vecka 35 på lördag eller 34+0 om man ska räkna som läkarna. Igår hade jag besök av min fina Ida så vi hjälptes åt att välja Bell's kläder som vi tar med till förlossningen. Eftersom allt börjar närma sig vill jag ju börja "boa" nu så i helgen ska vaggan på plats och kanske bäddas också. Vi har ju fortfarande lite småsaker kvar att inhandla som amningsinlägg och liknande. Tips mottages gärna :)

På något sätt känns det mer verkligt denna gång. N är mer involverad och jag försöker prata med magen även fast jag känner mig som ett fån som bara pratar med mig själv. Men man ska ju tydligen prata och sjunga så bebisen känner igen min röst så det är väl bara fortsätta..

Den 12 oktober får vi äntligen en ny läkare, eftersom jag inte alls kom överens med dinosaurie läkaren så har vi fått byta. Så nu håller vi alla tummar och tår att vi får igångsättning i 37+0.

Nej nu ska jag gå in och terrorisera min sambo ;)

Hej så länge.


Tristess

När fick du veta att du var gravid? Första mars 2011 såg jag något svagt, men fick beekräftat av BM den 3 mars.
Hur gammal var du/partner? 27 och N 35
I vilken vecka var du? 2-3 skulle jag tippa 
Var det planerat? Ja verkligen, dock oväntat att det skulle gå så fort  
Hur tog din partner det?
  Ja lyckan hos oss båda var nog obeskrivlig när vi såg "Gravid" på testet, sen tog oron över tyvärr..
Mådde du mycket illa i början? Nej inte alls faktiskt
Har du mycket halsbränna? Ja oh ja! Novalucul är med mig överallt.
Är du känslig? Ja det har jag väl varit ända sen julen..
När kände du bebisens första sparkar?  Oj, vecka 16-17 kanske
Är du ofta orolig? JA, hela tiden, men mest på morgon och kväll.. 

Sparkar bebisen mycket? 
Ja det kan jag nog påstå, mest på kvällen
När började du läcka bröstmjölk?  vecka 20-22
Har du fått bristningar?  Nja, hade ju sen jag gick upp i vikt för några år sen som bleknat, men inga nya vad jag kan se..
Blödde du någon gång? Ja minst 4 ggr och varje gång var det in på UL för att kolla att allt var okej
 Hur många UL har du gjort? Kanske 5-6 VUL och det kommer bli 5 vanliga UL om inget annat skulle hända nu på slutet. 
När är bebisen beräknad? 11/11-11 Ganska otroligt datum, och det skulle var väldigt roligt såklart om hon tittade ut då, men jag tar hellre igångsättning lite tidigare.
Hur vill du att din förlossning skall se ut? Ja som med Neo skulle inte vara helt fel fast med en bebis som kommer ut och skriker för fulla muggar då.
Vet ni vad det blir för kön? Japp, det blir ju en liten tjej
Vad ska han/hon heta? Bell Ellen Linnea är det tänkt
Ska barnet få några syskon? Ja tekniskt sett så har hon ju en storebror men givetvis vill vi ha ett lillasyskon också
I så fall när? Det återstår att se, känner att jag varit gravid lääänge nu så det blir iaf en paus på ett år..Minst.







Ganska produktiv dag!

Idag har jag varit ganska aktiv, upp kl 06 för att hinna med bussen till MVC. kl 07.45 var det dags att dricka den vidriga sockerlösningen för att kolla så jag inte har graviddiabetes. Dricka skiten, sen sitta och filosofera i två timmar. Och precis som förra gången så var mitt socker perfekt. Efter det var jag på Domus och handlade lite fika och promenerade bort till min gamla granne Linda. Umgicks med henne till kl 14 då mamsen kom och hämtade mig. Hem och tog en macka och tog mig en välbehövlig powernap på två timmar. Då hade N gjort mat, han är så snäll min underbara sambo. Åt och sen kom mamma med Audin, då var det dags för lite övningskörning igen. Vi åkte och hälsade på min mormor. Baby fick följa med hon också och springa av sig lite så nu ligger hon helt utslagen bredvid mig i soffan.

I helgen som varit har vi haft inneboende i form av Strappa. På lördagen var det dags för min kärlek att bli ett år äldre nämligen 36 år. Pappa hade bjudit hem oss på en tre rätters middag, jag åkte före och hjälpte till med lite förberedelser. Förrätt: Blomkålssoppa toppad med kräftstjärtar och bacon. Varmrätt: Fläskfile med smördegsinbakad potatismos och smulad fetaost, toppad med västerbotten ost, tille det serverades en champinjon sås. Efterrätt: En retroklassiker i from av päronhalva med smält aftereight och glass. Behöver jag säga att vi var mätta som grisar? Trevligt var det iaf, vi som åt var jag, N, Ulli, Pappa, Mamma och Örjan!
På söndag var det dags för kalas, gästerna bestod av familjen Andersson, P och B-m, N´s mormor och även två av hans kusiner. Vi bjöd på tårta och lite bullar och kakor. N blev supernöjd över presenterna, jag med såklart! Mysigt att träffa alla, men det blir lite mer mysigt när man kan träffa alla separat så vi bokade in middag med fam. Andersson. Man hinner liksom umgås lite mer med alla, än nar man ska underhålla alla på en gång. Men trevligt var det iaf. På kvällen var vi helt slut så vi slog på en film och hoppade i säng tidigt..

Veckan har ju precis börjat och inplanerat är både bra och tråkiga saker. På onsdag är det dags för UL igen och träff med läkaren. Trivs vi inte med henne så ska jag byta.. Sen på fredag fyller våran lilla fyrbenta fis 2 år, men det är även begravning för Örjans morfar. Mindre roligt..

Nu kom min prins och satt sig för nu är det dags för säsongsavslutning på True Blood.

Adios!




Vecka 31

Flytt!

Ja som några av er vet har vi äntligen fått flytta! Nu har vi bott här i en vecka, och lägenheten trivs jag underbart med. Grannarna på ena sidan har två hundar som är lite skällig, men vi har ju Baby som är likadan så kan inte gnälla.. Däremot på den andra sidan har vi en unge som inte alls faller mig i smaken, paret med hundarna verkar inte heller gilla henne särskilt mycket. Hon vet inte vad nej betyder..När hon ställt tjugo frågor och jag artigt svarat nej så fortsätter hopn med lika många till, ända tills jag får nog och bara ignorerar henne och går in. Som tur är ska den familjen flytta den 1 November. Halleluja!Jag har jobbat på förskola och anser mig ha ganska bra tålamod, men med denna tjej orkar jag bara inte. jag vill kunne vara ifred på min uteplats, inte vara lekledare åt henne!!!

Hur går graviditeten då, jo den rullar på.. Men jag känner att jag inte kan vara ärlig med människor längre. Den rullar på, men inget med den känns bra. Men vad ska man säga när folk frågar hur magen mår.. "Ja förutom att den är en dödsfälla för tösen så är allt strålande".. Och de som säger att "det kommer gå bra denna gång" vill jag egentligen bara skrika till att det skulle gå bra första gången också, och hur fan gick det? Men istället håller jag tyst bara med och mmumlar ett ja.

Sen vet jag inte om jag har berättat om träffen med dinosaurien, även kallad läkare. Det verkar kört med igångsättning enligt henne. "Vi får se när du gått hela tiden om det blir tal om igångsättning.." Är kärringen helt jävla rubbad i huvet. Jag har ju för fan panikångest varje morgon och kväll om jag inte känner rörelser!! Imorse var verkligen en sån dag.. för varje morgon brukar jag säga åt Bell vänligt men bestämt att rör på dig nu så mamma kan slappna av.. Och det har funkat bra hittills. Hon har lyssnat.. utom imorse. Paniken syeg, vart fan har jag dopplern?? Vilket nummer är det till förlossningen, vem kan köra, vem ska ta baby.. Hittade dopplern och använde nog halva flaskan med gel, på med saken och pang bom så sparkar hon till dopplern så jag kan ha blivit delvis döv.. Men lever gör hon. Och jag kunde andas igen. Det är svårt att beskriva känslan som tar över, men jag liknar den vid dödsångest, för dör Bell också, då vet jag inte om mitt psyke klarar nå mer.

NU har jag skrivit av mig lite iaf, finns mer att skriva men jag tänkte va lite social med min syster innan hon ska bege sig ut i regnet för att gå de ca 30 meter hon har hem hehe. Inga bilder blir det heller. Men det kommer :)


Hej!


RSS 2.0