Vuxen

Körkortet är äntligen mitt. Och ärligt talat så känner jag mig lite mer vuxen än innan. På nått sätt..

Igår var utan tvekan en STOR dag i mitt liv, Bell's 1 års dag, klarar uppkörningen och sen på kvällen så gör bell som pappa sin och går helt utan stöd på sin ett års dag!! Magiskt!! Hon bara släppte momme och tog några kliv tills hon insåg att Ojdå ingen som håller i mig, och satte sig på rumpan. Sen var bollen i rullning och sen dess har det tränats fram och tillbaka mellan mamma momme, mamma moster och mamma moffa. Kvar är pappan som tyvärr inte var hemma, han väntas om ca 1 timme och han är efterlängtad. Det kändes lite skumt att uppleva en av de viktigaste stunderna i mitt liv utan att han var med. Visst jag ringde ju och berättade att jag klarat uppkörningen men just att få komma hem och få en riktig Bamse kram som bara min N kan ge.

Får ta den nu istället. I helgen är det kalas så jag har egentligen inte tid att sitta och blogga, men med hårfärg hela skallen så är man lite begränsad ;)

Tjing


Söndag

Och inte en endaste fjuttig idé från er vad jag ska skaffa mig för yrke??
Ni får några fler dagar, får jag inte minst 4 kommentarer, så slutar jag blogga!

Nä kanske inte så dramatisk, men kom igen nu! Ge mig lite idéer på vad jag skulle passa som?


Lycka!

Äntligen kan jag släppa teoriplugg, jag klarade provet! Nu återstår uppkörning bara (!)...

Inte nog med det så är jag officiellt studerande fr.o.m. 29e oktober. Spännande! Börjar läsa svenska 1 eller A som den hette när en annan gick i skola. 100 poäng på 5 veckor.. Kommer bli tufft men har jag klarat teorin så ska väl detta också gå vägen ;)
Dock har jag inte fundilurat ut vad jag ska bli när jag blir stor?

Så nu får ni mina älskade läsare tycka till, vad tror ni jag skulle passa som? Förutom statsminister och president då ;)

Lämna en kommentar med er åsikt, jag vet verkligen inte vad så ge mig lite idéer nu!

Im counting on you!!


Lyckad lördag, misslyckad onsdag.

Lördagen blev allt jag hoppats på och ännu mer! Jag hade jättekul! Showen var helt fantastisk och underhållande!!
Maten var god, sällskapet perfekt! Vi hamnade på Oscars efteråt efter en liten kötid på 40 min. Där fick vi se alla artister på "nära håll". Jisses va uggla är kort, med sitt hår är han lika kort som mig, dvs 164.

Till idag då, efter halkbanan fick jag ju mycket bättre självförtroende. Det tog min körlärare idag. Vet inte alls vad det var med henne, fräste och gnällde på mig. Allt jag gjorde var fel och även det hon lärt mig.. Så nu är jag tillbaka vid fotknölarna igen och funderar allvarligt på att avboka alla körlektioner, betala för att må dåligt? Näe idag var hon en dålig lärare faktiskt. Nu har jag tre dubbel lektioner nästa vecka, tror ni inte jag klarar av stadskörning efter det? Hon menade på att det blir för lite, och kör jag inte mer i stan privat så måste vi boka in mer lektioner. Up yours, ni får inte krona till.

Nu ska jag diska, sen njuta av greys på tvn.

// surläpp


Ladies night!!

Ikväll ska jag äntligen få gå på ladies night igen! Som jag längtat! Och ikväll har vi även unnat oss middag och dessert! Ica hade erbjudande så det var ju bara till att hitta frivillig som ville hänga på, och som min riddare på vit häst tackade min underbara bonus syster Malin ja. Lycka! Jag hoppas hon tycker det är lika bra som jag gör, men det återstår att se :)
Jag håller i övrigt på att repa mig från en förkylning, och mitt i det så ska det pluggas teori, för snart smäller det faktiskt, om mindre än en månad kan jag faktiskt ha körkortet! Som jag ska köra! Förutsatt jag får tag i en hyffsad bil då ;)

Annars då, jag vet inte om jag nämnt mitt möte på af, när man är i fas 3 och börjar på mamma penning, så är du tvingad att endast vara hemma 1 år med ditt barn. Sen måste du in i fas 3 igen, gör du inte det blir du helt utan ersättning i ett år. Man får inte ens söka försörjningsstöd. Sagt och gjort gick jag på af i måndags, 1a oktober. Att vänta en timme på att få komma in och träffa en random handläggare gjorde ju inte att besöket började bra. Ska tilläggas att det var 8 pers före mig.
När jag väl får komma in låter allt så bra, ända tills jag säger att bag nyss varit mammaledig och är i fas 3. Handläggaren blev likblek och skickade mig till nån annan som hade mer koll. Jo tjena!!

Karln är otrevlig och snäser ut, "har du körkort" - nej jag har uppkörning 24.. Ok, du ska kontakta Peter och du ska få börja som ledsagare. - när då? Undrar jag lite försynt. Du ska ha kontaktat honom senast 22 oktober. Så du kan börja 1 november. -men jag har inte dagisplats förrän 7 januari?
Kommunen är tvingad att ge dig en plats på en gång.


Jag får skriva på ett papper, han säger inte nåt om vad det är för papper.. " skriv på" är det enda han fräser ur sig.

När jag kommer ut känner jag gråten i halsen, jag är tvingad att lämna min bebis på dagis, och inte nog med det så ska hon vara där heltid för jag ska arbeta som ledsagare med en ersättning av 65% av min à-kasseersättning! Och den är inte hög..
Jag kommer heller troligast inte få det dagis jag vill ha eftersom vi kommer få ta första bästa där det finns plats.

Man kan tro att jag begått något brott. Det är så det känns. Straffad för att jag är arbetssökande.

Nu tänker jag göra allt i min kraft att undvika detta skräck scenario. Så jag ska börja plugga, på heltid. Då kan bell börja på dagis i januari och jag slipper jobba gratis.

När jag kom hem och lyckats smälta allt, börjar jag kolla upp vad han sagt. Och blir än mer förbannad. I fas 3 får dj inte utföra ett riktigt arbete utan bara sysslor som är kvalitetshöjande för arbetsplatsen/företaget. Plus att dom får 5000 i månaden för att "ta emot" mig. Ungefär som jag har spetälska. Men hur ska jag kunna vara ledsagare utan att utföra ett riktigt jobb? Sen läste jag även att jag kan få påverka vart jag ska ha min sysselsättning. Jag blev inte ens tillfrågad..
Jag brukar inte skylta med mina politiska åsikter, men denna gång måste jag ju fundera om vilka sorters droger regeringen gick på när dom kom på fas 3? Hallucinogen eller uppåttjack?

Nu har jag skrivit av mig lite så jag kan njuta ikväll istället!


RSS 2.0